Automatiskt utkast

Test och supporttekniker

Om tjänsten

Vi på Alleato är ständigt på jakt efter bra och duktiga medarbetare som vill hjälpa oss att förbättras, så vi hoppas du ansöker och blir en del av vårt team!
Just nu söker vi främst efter en tekniker att förstärka vårt test- och supportteam med.

Alleato

Att leverera lösningar för ökad komfort och trygghet är vad vi gör – och med 20 års erfarenhet av att arbeta med och kommunicera med ”sakernas internet” och olika utrustningar har vi blivit experter på att möta marknaden inom Vård och Omsorg.

Idag består Alleato av 11 medarbetare. Vi sitter på Södermalm, nära restauranger, pendeltåg, bussar och tunnelbana. Vi gillar vårt kontor och äter ofta tillsammans här i köket eller på soliga dagar ute på vår härliga takterass, där vi också träffas och grillar tillsammans.

Vi spänner över alla åldrar från 23 till 60 och jobbar för en jämställd arbetsplats.

Arbetsuppgifter

Som test- och supporttekniker kommer du att ingå i vår Systemtestavdelning där vi arbetar med att kvalitetssäkra egenutvecklad mjukvara, hårdvara och mjukvara från våra partners, men självklart tittar vi också på användarvänligheten för våra kunder. I Servicedesken arbetar du med incidenthantering, funktionssupport och användarstöd till Alleatos kunder eller deras kunder. Du hjälper till att, som andra linjens support, felsöka anslutningar samt kundplacerad installation. Felsökningen kan ske i samarbete med omsorgspersonal ute på fältet. Uppkomna fel kan vara allt från handhavandefel, hårdvarufel till mer kvalificerade systemproblem som kräver en fördjupad hantering och problemlösning.

Arbetet innebär varierat tekniskt arbete med kontakt med kunder, partners/leverantörer likväl som slutkunder, samt internt med tredje linjens support/utveckling. Det är både en tekniskt utmanande roll, såväl som en social roll och det är viktigt att du trivs med båda.

Vad krävs för att lyckas?

För att lyckas i rollen är du en social person som trivs bra med att jobba i team. Det finns inget problem du inte tar dig an och att leverera service i världsklass är din specialité!

Det är krav att du:

 • Har en eftergymnasial utbildning inom IT/data/nätverk alt. motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Har ett intresse för teknikområdet IoT
 • Behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift
 • Körkort

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att jobba i en kundnära roll
 • Erfarenhet av system-/mjukvarutest

Som person är du:

 • Duktig på att samarbeta
 • Problemlösande
 • Serviceinriktad

Övrig information

 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm,

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Kontaktuppgifter

Intresserad? Skicka din CV till Susanne Persson, susanne.persson@alleato.se Har du frågor här av dig på mail eller telefon 0705757154.

Varmt välkomna Mats och Malin

Alleato växer och vi vill nu hälsa Mats och Malin välkomna till vår QA grupp.

Kontaktar du vår support kommer du med största sannorlikhet träffa på Mats och/eller Malin. Malin med lång erfarenhet inom omsorgen, installation av larm och trygghetsjoursarbete kommer vara en av de som svarar på dina mail och telefonsamtal. Mats Kellberg med sin djupa tekniska kompetens kommer väl till  pass i vår support och test team. Tillsammans med oss andra finns de här för dig.

Vi ses på MVTe 22 och 23 januari

Välkommen till oss i vår monter C:10.

Vi vill också tipsa om två föreläsningar för att höra hur vi ser på nu, imorgon och framtiden i två föreläsningar:

Effektivare nyttjande av resurser i vård och omsorg
22/1 Tisdag 13:00 – 13:15 Mässcenen, Fredrik Albertsson

Hemsjukvård och omsorg i symbios – Nära verklighet nu!

23/1 onsd 11:15 -12:00 M4 Fredrik Albertsson tillsammans med Johan Lidén Intel

 

 

Alleato i samarbete med Th1ng – pressrelease Th1ng

TH1NG förvärvar plattformsverksamhet för
snabbare och flexiblare IoT lösning

 

Den nystartade operatören TH1NG som kommer att förse hem, fastigheter, företag och kommuner med framtidens uppkopplade tjänster, gör nu en offensiv affär. TH1NG förvärvar plattformsverksamheten av Box Play, och får på så sätt både en flexibel tekniklösning och ett sätt att snabbare få ut nya tjänster på marknaden.

 

Plattformen som TH1NG nu får tillgång till har allt det som operatören har efterfrågat när man har undersökt och utvärderat marknaden för tekniska plattformar inom Internet of Things. Den stödjer allt från sjukvårdstjänster till konsumenttjänster och är mycket enkel att integrera mot. I dagsläget används den framförallt av Alleato för digitala vård och omsorgstjänster.

 

– Vi har tittat länge på plattformen och kommer att ta den till nästa nivå beträffande användarvänlighet och lättillgänglighet. Förutom att vi själva använder den för att nå ut med våra tjänster, planerar vi även att lansera den på en bredare marknad. Detta gör det möjligt att leverera tjänster för såväl privatkunder som företagsmarknad och offentlig sektor från en och samma plattform, säger Klas Westholm, vd för TH1NG.

 

Affären avser den mjukvaruplattform som tidigare ägare har lagt ner över 100 miljoner kr på att utveckla, och som nu förs över till ett nytt bolag tillsammans med verksamheten, vilket kommer att ägas till hälften av TH1NG och till hälften av säljarna.

 

– Många vill ut på marknaden med IoT-tjänster, men än så länge händer det inte särskilt mycket. I och med den här affären tar vi ett stort och konkret steg framåt i arbetet med att lansera nya innovativa och smarta tjänster. Planen är att vi ska ha de första tjänsterna igång under det första halvåret 2019 säger Klas Westholm.

 

För kontakt

Klas Westholm, vd, klas.westholm@th1ng.se

010-252 00 50